Loading...

EL PROJECTE

LA DIFERENTA, el projecte

La diferenta és l’estima per la terra, pel paisatge, pel territori. Un homenatge als vinyaires que des de fa segles conreen la vinya a les nostres contrades, que han manitgut viu el nostre patrimoni vegetal, que volem conservar i recuperar per elaborar vins amb aquelles varietats d’antes amb les tècniques d’avui. Vins que ens transportin a la vinya, que desprenguin radicalment la l’atmosfera i la passió dels qui participem del projecte.

projecte

Vins d’alçada


Situats fins a més de 600 metres d’alçada, principalment al municipi de Navàs, i Súria a la Catalunya Central, a cavall del Bages i el Berguedà. El sòl i el clima donen el caràcter al vi. Des dels costers de Vilafresca a tocar del nucli de Navàs, passant per El Mujal i arribant a l’autèntic mirador del Bages a Castelladral, a 630 metres d’alçada.

alcada

Vinyes velles, d’entrefeixes.

Antigues plantacions en espais singulars on la mecanització de l’agricultura convencional no ha arribat, per l’orografia, són el principal actiu del projecte. Ceps de més de 80 anys que donaran vins plens d’història i vivències. Vins que porten iimpreses les mans de molts vinyaires i parcers, vins que ens epxliquen el passat vitivinícola de la nostra comarca.

entre feixes vinyes velles

Varietats autòctones, per recuperar el patrimoni vegetal

El sumoll, el mandó, la malvasia, el macabeu, la pansera entre altres són l’ADN dels nostres vins. Vins, alguns radicals, altres complexes, cadascun amb la personalitat de la varietat i del territori. I perquè d’aquí 80 any hi hagin vinyes velles, plantem aquestes varietats ara, en un marc de plantació estret, en camps petits. Vinyes envoltades d’oliveres de la varietat autòctona Corbella, de velles i de noves. La vinya i la olivera, autèntics testimonis de la nostra història.

recuperar territori ens fa feliços

Passió per la vinya, el vi i per compartir.

Un il·lusionant projecte que surt de la passió i l’amor per la vinya i la terra. La vinya atrapa, t’aporta i et canvia. Quan ho expliquem a vegades ens tremola la veu, o se’ns posa la pell de gallina, o se’ns humitegen els ulls... els nostres vins també són això, sensacions, vivències, emoció, plaer...
I és clar, elvi és l’aliment perfecte per compartir tots aquests valors, per socialitzar-los i per donar valor a tot el què col·lectivament tenim i som.

passio